Wie is Vi Lifestyle?

"Wij zetten ons in om iedereen te helpen een vitaler leven te leiden door het inzetten van innovatieve digitale technologieën. Ons doel is om gezondheidsoplossingen toegankelijk, gebruiksvriendelijk en effectief te maken, waarbij de kwaliteit van leven altijd voorop staat."

Dr. Christiaan Widdershoven

Christiaan Widdershoven is een ervaren arts gespecialiseerd in gewichtsverlies. Met zijn uitgebreide ervaring in het begeleiden van individuen op hun afslankreis, staat hij bekend om zijn toewijding en passie voor innovatie in de gezondheidszorg. Zijn kracht ligt in het vermogen om mensen op een duurzame manier te helpen, met een focus op langdurige resultaten en welzijn. Zijn benadering is uniek en effectief, wat hem onderscheidt als een waardevolle specialist op het gebied van gewichtsbeheersing.

In Cijfers over Dr. Christiaan
Meer dan 10 jaar ervaring
Meer dan 100 internationale trainingen gevolgd
Meer dan 5,000 cliënten behandeld
Meer dan 25,000 behandelingen uitgevoerd

Een ervaren team staat voor u klaar

Ontmoet de MediPros: Uw Persoonlijke GezondheidsexpertsBij Vi-Lifestyle geloven we dat toegang tot deskundige medische zorg de sleutel is tot een gezonder en gelukkiger leven. Daarom hebben we de MediPros in het leven geroepen – een toegewijd team van medische professionals die klaarstaan om u te ondersteunen op elke stap van uw gezondheidsreis.

Start met afvallen
Arts C. Widdershoven
Christiaan Widdershoven is een ervaren arts gespecialiseerd in gewichtsverlies.
Nancy Te Hoven -Dietist
Door het hele land werken we met Dietisten. Je zult 'online' consults doen maandelijks en werken met de Vytal voedingsapp.
Gedrags coach- Louis Stam
Onze gedragscoach Louis Stam staat klaar om je te begeleiden, ondersteunen en aanmoedigen bij het bereiken van positieve gedragsveranderingen.
Verpleegkundigen
Wij werken met een team van verpleegkundigen voor de juiste begeleiding. Allen hebben ervaring met medisch afvallen en kijken ernaar uit met je samen te werken!

Vragen? Stel ze gerust.

Ons team staat altijd klaar je te woord te staan.

Hoe werken GLP-1 medicijnen ?
Verhoging van het gevoel van verzadiging: Deze behandelingen zorgen ervoor dat de maag langer vol blijft en dat de hersenen het signaal krijgen dat ze vol zijn. Dit leidt ertoe dat mensen minder eten.

Vermindering van het gevoel van honger: De behandelingen zorgen ervoor dat de hersenen het signaal krijgen dat ze minder honger hebben. Dit leidt ertoe dat mensen minder eten.

Stimulering van de afgifte van insuline: De behandelingen stimuleren de afgifte van insuline. Insuline helpt de bloedsuikerspiegel te reguleren.
Wat als ik een dosis ben vergeten?
Als u zich het binnen 12 uur na het gebruikelijke tijdstip van gebruik herinnert, injecteert u het geneesmiddel alsnog. Als het meer dan 12 uur na het gebruikelijke tijdstip van gebruik is, slaat u de gemist dosis over en injecteert u de volgende dosis de volgende dag op het gebruikelijke tijdstip. Neem de volgende dag geen dubbele dosis en verhoog uw dosis ook niet.
Wat zijn de bijwerkingen? 
Bijwerkingen zijn vaak van lichte aard en zijn vaak na 2 weken verdwenen. Zie onder welke bijwerkingen kunnen optreden.
Misselijkheid
Braken
Diarree
Obstipatie
Hoofdpijn
Duizeligheid
Vermoeidheid
Slapeloosheid
Voor wie is Vi bedoelt?
GLP-1 medicatie is primair bedoeld voor volwassenen met een gewichtsindex (BMI) van 30 of hoger, maar is ook geschikt voor mensen die graag 10 kilo willen afvallen en al veel geprobeerd hebben.
Hoe gebruik ik de injecties?
Was uw handen met zeep en water. Kies een plaats om de injectie te geven. De beste plaatsen zijn de dijen, de buik of de bovenarmen. Verwijder de beschermdop van de naald. Steek de naald in de huid en druk op de spuit om de injectie toe te dienen. Verwijder de naald en gooi de naald weg.
Mag ik GLP-1 medicatie gebruiken als ik zwanger ben, wil worden of borstvoeding geef
Zwangerschap: Omdat er beperkte gegevens beschikbaar zijn voor het gebruik van GLP-1 medicatie bij vrouwen, moet de behandeling worden gestaakt als u zwanger wilt worden. Tijdens de zwangerschap mag geen GLP-1 medicatie worden gebruikt.Borstvoeding: Het is niet bekend of liraglutide of Semaglutide in de moedermelk wordt uitgescheiden.
Welke resultaten kan ik verwachten?
Behandelingen gericht op gewichtsverlies kunnen effectief zijn. In studies met mensen met overgewicht en obesitas verloren deelnemers die deze behandelingen gebruikten gemiddeld 10% van hun lichaamsgewicht. Klinische studies tonen aan dat patiënten met behulp van bepaalde methoden tot 20% van hun lichaamsgewicht kunnen verliezen.
Hoe moet ik GLP-1 medicatie bewaren?
Niet-gebruikte medicatie moet worden bewaard in de koelkast (2°C - 8°C). De pen moet in de originele verpakking worden bewaard en de dop moet altijd op de pen worden gehouden. Als je de medicatie meeneemt op reis, kun je het maximaal 30 dagen buiten de koelkast bewaren bij een temperatuur van maximaal 30°C. Bewaar de pen in de originele verpakking en zorg ervoor dat de dop altijd op de pen is gehouden. Als je de medicatie niet binnen 30 dagen gebruikt, moet je het terug in de koelkast zetten.
Hoe gebruik ik de injecties?
Was uw handen met zeep en water. Kies een plaats om de injectie te geven. De beste plaatsen zijn de dijen, de buik of de bovenarmen.Verwijder de beschermdop van de naald.Steek de naald in de huid en druk op de spuit om de injectie toe te dienen.Verwijder de naald en gooi de naald weg.
Wie maakt deze medicaties?
Deze geneesmiddelen worden gemaakt door het farmaceutische bedrijf Novo Nordisk. Het is een injecteerbaar geneesmiddel dat wordt gebruikt om volwassen die lijden aan obesitas te helpen af te vallen en op gewicht te blijven. Dit geneesmiddel is alleen op recept verkrijgbaar.
Wordt GLP-1 medicatie vergoed?
In Nederland wordt dit geneesmiddel sinds 24 februari 2022 vergoed uit het basispakket van de zorgverzekering voor een beperkte groep mensen met ernstig overgewicht (obesitas). Het is alleen op recept verkrijgbaar.
Mag ik autorijden tijdens de behandeling?
Saxenda heeft geen invloed op de rijvaardigheid. Let op, er kan gedurende de eerste drie maanden van het gebruik echter wel duizeligheid optreden.
Wanneer kan ik stoppen met injecties? 
Over het algemeen, als je met dit geneesmiddel meer dan 10% van je lichaamsgewicht verliest, is er een grotere kans dat je het gewicht op de lange termijn kunt behouden. Om te weten of dit geneesmiddel werkt, moet je je gewicht regelmatig controleren. Als je na 12 weken gebruik van dit geneesmiddel niet minimaal 5% van je lichaamsgewicht hebt verloren, is het waarschijnlijk niet effectief voor jou.